english | nederlands


S o l k o  

Stichting Ondersteuning Landbouw Kilangala & Omstrekenachtergrond               belanghebbenden               inhoud               ontwikkelingen               contactHet landbouwbedrijf

Er is een centrale boerderij op Kilangala Missie die gemanaged wordt door de heer Evarist Pastory. Mr. Pastory is een jonge tanzaniaan en hij doet verslag aan het bestuur van Solko en wordt zonodig door dezen geadviseerd.


Mr. Pastory vertelt over zijn plannen.

Het bouwplan omvat 25 ha. en bestaat uit de volgende producten: mais, bonen, zonnebloemen, tarwe, gierst, amarant en op kleine schaal vollegronds groenteteelt. De boerderij is tevens het fundament voor agrarisch onderwijs dat gegeven wordt op Kilangala Missie.

Het doel is om genoeg voedsel te oogsten, daarvan een gezonde winst te behalen en dit te combineren met het verzorgen van agrarisch onderwijs. Daarbij dient het bedrijf als een voorbeeld voor de omgeving. Zolang de winstgevendheid het toelaat zal getracht worden om het areaal elk jaar te vergroten en de omgeving te betrekken in de vorm van een cöoperatie.


Solko wordt gesteund door:
 


english | nederlands © Solko 2017